AKTUALITY

Vloženo: 19. června 2018
V červnu startuje 2. kolo absolventských stáží ve firmách

Projekt Institutu Krajské hospodářské komory Zlínského kraje (KHK ZK) s názvem Zvýšení uplatitelnosti mladých na trhu práce ve Zlínském kraji umožňuje čerstvým absolventům, zejména technicky zaměřených škol, absolvovat ve firmách tříměsíční nebo měsíční stáže pod vedením zkušeného mentora. V roce 2017 se do projektu zapojilo 9 škol a 28 firem, ve kterých proběhlo 43 tříměsíčních stáží. Nyní v červnu startuje 2. kolo absolventských stáží, kterých se ve firmách uskuteční celkem 73 (37 tříměsíčních a 36 měsíčních).

„V loňském roce byl v rámci projektu také 1 absolvent podpořen rekvalifikací, 9 firem se prezentovalo na školách a 14 firem provedlo se studenty tzv. pohovory nanečisto, kdy si mohli studenti vyzkoušet pracovní pohovor přímo před personalisty z praxe. Ukázalo se, že o projekt je velký zájem. Původně projekt počítal s tím, že do února 2019 bude absolvovat odborné stáže 80 mladých lidí od 17 do 24 let. Vzhledem ke zvýšené poptávce jich však bude nakonec o 36 více.

Výhodou projektu je, že umožňuje nejen logistickou, ale i finanční podporu podnikatelů a živnostníků. Projekt je financován z Operačního programu Zaměstnanost, Cílené výzvy na regionální projekty paktů zaměstnanosti v partnerství s Krajskou pobočkou Úřadu práce ČR ve Zlíně. Příspěvek pro firmu na jednu tříměsíční stáž činí 61 tisíc korun. Absolventům je možné uhradit také profesní zkoušky a rekvalifikace.Podporujeme firmy a mentory, kteří se absolventům individuálně věnují, u tříměsíčních stáží se celkem jedná o 40 hodin. Současně se snažíme motivovat mladé lidi, aby začali pracovat co nejdříve po ukončení studia. Chceme, aby absolventi měli bezprostřední kontakt s realitou, získali co nejdříve pracovní návyky a nekončili na Úřadu práce,“ říká Iveta Táborská, ředitelka Krajské hospodářské komory Zlínského kraje. „V tomto projektu podporujeme hlavně malé a střední podnikatele a živnostníky, kteří si například nemohou dovolit, když něco budují nebo se rozvíjejí a mají finanční závazky, vzít nového zaměstnance jen tak na zkoušku. Nemají ani mnoho času na administrativu projektů, s tím vším jim pomáháme.“

Projekt považují zapojené firmy za smysluplný. „Všem ostatním tuto stáž doporučuji, neboť firmy jsou i finančně motivovány k tomu, aby se individuálně věnovaly zájemcům o práci ve zkušební době před přijetím do hlavního pracovního poměru, a především jsou schopny získat nové pracovníky pro obory, ve kterých podnikají,“ potvrzuje Vít Kadlečík ze Spytihněvi, jehož firma se od roku 2004 zabývá opravou silničních motorových vozidel se zaměřením na diagnostiku řídících jednotek a opravy autoelektriky. O projektu se dozvěděl ve škole, na které se jeho syn Tomáš připravoval na práci autoelektrikáře a automechanika. „Syna práce baví a automobily jsou zároveň jeho koníčkem. Vybral si studijní obory s úmyslem pracovat v naší rodinné firmě, kde jsme tyto obory také požadovali. Stáž byla přínosem, pomocí a motivací pro něj i pro mne jako pro budoucího zaměstnavatele,“ říká Vít Kadlečík, který se ujal role mentora. „Motivace v práci je velmi důležitá, protože řada pracovníků motivaci nemá. Hodně záleží na finančním ohodnocení, ale i na přístupu k jednotlivým lidem. Zaměstnavatel se nesmí bát pochválit pracovníka za dobře odvedenou práci, ale také ho napomenout v době, kdy nesplnil nějaký úkol. Pro mě byl vzorem otec, který se zabýval podobným oborem, ve kterém podnikám i já.“

Analýzy poptávky a nabídky po pracovní síle v oblasti odborných technických profesí ve Zlínském kraji ukazují, že v horizontu let 2015 až 2020 budou zaměstnavatelé poptávat dvojnásobné množství technicky vzdělaných pracovníků, než bude disponibilních absolventů středních škol. Stáže ve firmách jsou jednou z klíčových aktivit projektu, který se obecně snaží zvýšit uplatnitelnost mladých lidí na trhu práce ve Zlínském kraji a nalézt vhodné zaměstnání, které by je naplňovalo a odpovídalo potřebám na trhu práce.

V průběhu roku 2017 bylo zapojeno do projektu 9 škol a 28 firem

  1. Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín
  2. Střední průmyslová škola stavební Val. Meziříčí
  3. Střední škola informatiky a řemesel Rožnov pod Radhoštěm
  4. Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště
  5. Střední odborné učiliště Uherský Brod
  6. Střední průmyslová škola polytechnická – Centrum odborné přípravy Zlín
  7. Střední průmyslová škola Otrokovice
  8. Centrum odborné přípravy Kroměříž
  9. Střední škola nábytkářská Bystřice
  1. ZD Zálesí, Luhačovice
  2. ZD Zálesí Agro, Luhačovice
  3. Zahradní technika Petr Trojan, Uherský Brod
  4. Hyundai Motor Zlín
  5. Michal Klimák, Uherský Brod
  6. TENIS-UH, s.r.o., Uherské Hradiště
  7. René Svárovský - Restaurace NET, Uherské Hradiště
  8. Restaurace a pizzerie La Brusla, Uherské Hradiště
  9. ENGITEC Motorsport s.r.o., Rožnov pod Radhoštěm
  10. Jaroslav Hrbáček, Kladeruby
  11. Jiří Fabián a synové, Vidče
  12. Vít Pořízka, Valašské Meziříčí
  13. ZV-Nástroje, s.r.o., Vsetín
  14. H & B delta, s.r.o., Vsetín
  15. ZAMET, spol. s r.o., Nový Hrozenkov
  16. Cobbler s.r.o., Zašová
  17. WOCO STV s.r.o., Vsetín
  18. PM Instal s.r.o., Leskovec
  19. Kamenictví a zednictví Sedlák, Jablůnka
  20. Vít Kadlečík, Spytihněv
  21. David Schneider, Zlín-Malenovice
  22. Continental Barum s.r.o., Otrokovice
  23. Global Business s.r.o., Kostelec u Holešova
  24. TON a.s., Bystřice pod Hostýnem
  25. Pavel Krupař, Postoupky
  26. Chropyňská strojírna a.s., Chropyně
  27. TOS Hulín
  28. VK LAROZ DK s.r.o., Holešov

Kontakt:

Iveta Táborská

Institut Krajské hospodářské komory Zlínského kraje, z.ú.

Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín
tel.: 603 217 457








< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx