AKTUALITY

Vloženo: 6. října 2017
Technický jarmark - Rožnov pod Radhoštěm

Rožnově pod Radhoštěm proběhl Technický jarmark Rožnovské firmy působící v oblasti strojírenství, gumárenství, elektrotechniky a mikroprocesorové techniky se otevřely žákům jedenácti základních škol. Kromě výrobních provozů představily svá vývojová střediska a současně se, přímo v areálu firem, prezentovaly technicky zaměřené střední školy.

Exkurze proběhly v pátek 6. října do 8 do 14 hodin v rámci 4. ročníku Technického jarmarku. Výrobní firmy žákům představily moderní výrobní procesy a pracovní prostředí. V letošním ročníku své brány otevřely společnosti ON Semiconductor, NXP Semiconductor Czech Republic, Brose CZ, REMAK, ZPV, STROZA A RETIGO. Své technické a řemeslné obory představily Střední škola informatiky, elektroniky a řemesel Rožnov pod Radhoštěm, Střední průmyslová škola strojnická Vsetín, Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí a Gymnázium Rožnov pod Radhoštem. Ze strany žáků je znát zvýšený zájem o Technický jarmark. V letošním roce se jich do akce zapojilo přes 350, a to nejen ze základních škol z Rožnova pod Radhoštěm, ale i z blízkého okolí.

Zájemců o zaměstnání, kteří mají potřebné technické vzdělání všech stupňů, razantně ubylo. Studium technických a řemeslných oborů je náročné a vyžaduje mnoho úsilí. Odměnou za tuto námahu je však v dnešní době jistota zaměstnání a tomu odpovídající finanční ohodnocení.

Žáci základních škol se při volbě povolání často rozhodují spíše podle společenské popularity budoucí profese než podle reálné nabídky pracovních míst na trhu práce. Proto je důležité ukázat skutečné prostředí firem, aby si žáci dokázali představit, o čem to či ono povolání je, aby poznali, že současné výrobní firmy jsou na vysoké úrovni, že i dělnické profese jsou atraktivní, plné moderních technologií.

Letošní ročník se uskutečnil za podpory Zlínského kraje. Záštitu poskytl místostarosta města Rožnov pod Radhoštěm Jan Kučera.


Více informací:Bc. Iveta Táborská, ředitelka KHK ZK, e-mail: taborska@khkzlin.cz, tel.: 739 685 307





< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx